PRVOMAJSKA BUDNICA IZ KARANTENE

Dragi prijatelji konjiške godbe,

obveščamo vas, da smo našli način, kako bo naša glasba na petkovo jutro prikorakala v vaše spalnice, mi pa bomo ostali na varnem doma.

Na pobudo Zveze slovenskih godb smo se povezali z Gasilsko zvezo Slovenske Konjice in se dogovorili, da vas bomo s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev naše občine, ki bodo godbeno glasbo predvajala iz zvočnikov svojih gasilskih vozil, vendarle budili in vam čestitali za prvi maj, praznik dela.

Slišali nas boste v petek, 1. 5. 2020, med 6. in 8. uro zjutraj. Odprite okna in zasedite balkone! Mi vam bomo klicali DOBRO JUTRO!

Pripravili pa smo še eno posebno presenečenje, ki ga bomo z vami delili prav na prvomajsko jutro, točno ob 6. uri zjutraj. “Godba iz karantene” se je namreč odločila na poseben način (P)OZDRAVITI SLOVENIJO! Spremljajte našo Facebook stran Godba na pihala Slovenske Konjice in tole našo spletno stran www.godba.si v petek zjutraj. Bučno bo!

In tudi to še ni vse – kot glasbeniki, ki bomo na prvomajsko jutro primorani ostati doma, se bomo pridružili kar dvema radijskima akcijama. Prva je akcija našega lokalnega Radia Rogla, ki nosi naslov Štajerska zbudi se z nami za 1. maj, druga pa vseslovenska, ki poteka pod sloganom Prebudimo Slovenijo – prvomajska budnica z godbeniki ob Valu 202. K sodelovanju vabimo tudi Vas. Več o tem, kako sodelovati, najdete na zgornjih povezavah do dogodkov.

Mi bomo seveda zraven. Vi pa odprite okna in DAJTE RADIO BOLJ NA GLAS!

ZBUDIte SE z Godbo na pihala Slovenske Konjice, PGD-ji občine Slovenske Konjice, Radiem Rogla in Valom 202!