Decembrska zgodba za 95 let

Tradicionalni božično-novoletni koncert

Konjiške godbenice in godbeniki smo tudi letos, pod taktirko dirigenta Tadeja Drobneta, pripravili praznični decembrski koncert z naslovom Decembrska zgodba, ki je bil tokrat posvečen 95-letnici našega delovanja. Ponovno smo uspeli do zadnjega kotička napolniti vse sedeže v konjiškem Domu kulture, tako na sobotnem kot tudi na nedeljskem koncertu. 

In če smo lani, po dveletnem koronskem premoru publiko popeljali na glasbeno popotovanje po številnih evropskih državah, pa smo letos izbrali drugo celino – Severno in Južno Ameriko. Gost večera je bil izjemen glasbenik, akordeonist Andrej Kos, s katerim so godbeniki izvedli kar tri skladbe argentinskega skladatelja Astorja Piazzolle. 

Na sobotnem koncertu je spregovoril župan občine Slovenske Konjice, Darko Ratajc, na nedeljskem pa je Aleš Jelenko, vodja območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, podelil dve bronasti znački Vinka Štrucla. Omenjena značka se podeljuje za več kot 10-letno udejstvovanje na področju instrumentalne glasbe, prejela pa sta ju godbenik Božidar Zidanšek in godbenica Petra Brglez

Publiki smo predstavili tudi dve povsem novi tubi, ki sta ju dobila v uporabo dolgoletna godbenika Boštjan Bezjak in Tjaša Kangler.

Koncert smo moderirali godbeniki sami. Po prvem delu koncerta smo publiko povabili na prijetno druženje v preddverje Doma kulture na kozarček pridelan v vinogradih Domačije Kalšek – Podkrajšek in sadovnjakih Družine Založnik

Predsednik upravnega odbora KD Godba na pihala Slovenske Konjice Domen Štefanič je v svojem nagovoru predstavil številne uspešno izvedene projekte, nastope in nove pridobitve v letu 2023, se publiki, vsem domačim in številnim pokroviteljem ter podpornikom zahvalil za vso pomoč ter obljubil, da lahko računajo na delovanje godbe tudi v letu 2024.